TV-produktion under SM-veckan på Arena Falköpings Motorstadium

SM-veckan vinter går av stapeln på fyra olika arenor, tre i Skövde och en i Falköping. Anläggningen Arena Falköpings Motorstadium är ett svåråtkomligt område och för att säkra TV-produktionen under SM-veckan fick vi en fråga om vi kunde finna en lösning med hjälp av vårt fibernät. Genom lokal och regional samverkan och i sann Falköpingsanda arbetade vi fram en lösning tillsammans med Åsle Fiberförening som är etablerade kring arenan. Local Connect ansluter till Åsle fiberförening och genom att upprätta en fiberförbindelse mellan näten når vi genom fiberföreningen hela vägen till arenan. Vidare kopplar vi förbindelsen till vår stora station och möter upp Netwest som säkerställer den regionala transporten hela vägen till TV-produktionen.

 

Mattias Arnesson, Stadsnätsansvarig på Local Connect säger: Detta är samverkan när den är som bäst, med lokala krafter och positiv inställning visar vi att nätägarna i Falköping alltid gör det lilla extra för samhället.

 

Andreas Gabrielsson, Åslebygdens Ekonomisk Förening: Vi har bygget ett finmaskigt nät i vårt område, att vi har möjlighet att ansluta Arenan visar att vi varit framsynta. Kul att det blir ”extra fart” i vårt område med publik och arrangörer.

 

Martin Gedda, VD Netwest: Ännu en gång visar vi att vår regionala infrastruktur kompletterar de lokala näten i Regionen och skapar nya möjligheter.

Driftstörningsinformation

Driftstörningar:

Det finns inga störningar att rapportera.

Planerade Avbrott:

Det finns inga planerade avbrott att rapportera.