Utbyggnadsområden

För närvarande pågår utbyggnad i följande områden och då har du möjlighet att beställa en anslutning till stadsnätet och få tillgång till det öppna nätet med över tjänsteleverantörer som erbjuder internt, tv och telefoni samt kringtjänster.

Inom ett utbyggnadsområde

Är du intresserad av en fiberanslutning fyller du i kontaktuppgifterna på kontaktformuläret nedan så återkommer vi med ett svar om dina förutsättningar.

Utanför ett utbyggnadsområde

Är du intresserad av en fiberanslutning men just nu inte befinner dig inom ett utbyggnadsområde är du välkommen att skicka in din intresseanmälan nedan, har du möjligheter att prata med grannar gå ihop med en gemensam intresseanmälan prioriteras intresseanmälan och förutsättningarna blir bättre. Du gör enkelt en intresseanmälan i kontaktformuläret nedan.

Hur det går till att bli kund hos oss i dagsläget

Local Connect vänder sig även direkt till privata och kommersiella fastighetsägare lokalt för att få sin fastighet ansluten. Genom att ta kontakt med Local Connect Kundservice kan man avtala sig till en fastighetsanslutning för tillgång till aktiveringsportalen.

En fastighetsanslutning till stadsnätet möjliggör även för fastighetsägare och företag att ansluta direkt till regionala och nationella operatörer för avancerade tjänster, i dessa fall levererar stadsnätet fibernät mellan fastigheten och vald punkt inom stadsnätets upptäckningsområde eller vidare till någon av stadsnätets samarbetspartners för vidare transport.

Local Connect driver även en proaktiv utbyggnad där fibernätet expanderar till nya områden eller i förtätningssyfte. I dessa utbyggnadsområden finns det anslutningsmöjligheter, ofta till kampanjpris. Stadsnätet samlar upp flertalet av fastighetsägare och installerar dessa i samlad form för att minimera gräv- och vägarbeten med tillhörande trafikavstängningar. På detta vis får vi kostnadsfördelar som vi alla vinner på.

Intresseanmälan för fibernät

Driftstörningsinformation

Driftstörningar:

Det finns inga störningar att rapportera.

Planerade Avbrott:

Det finns inga planerade avbrott att rapportera.